SEPEHR MAGHSOUDI

walking out of shadow

Inspiratie

Verliefd zijn, een sterk gevoel dat Sepehr Maghsoudi op zijn elfde voor het eerst ervoer. Zijn verlangen om een glimp van haar op te vangen was groot. Tijdens het wachten op haar onder de zon, die met haar oogverblindende zonnestralen de straat verlichtte, raakte Sepehr gefascineerd door de schaduwen die deze zon creëerde. Wat zou er gebeuren als je schaduw tijdens het lopen in aanraking komt met een andere schaduw, en daardoor van karakter verandert?

**

In een volle zaal heeft Sepehr Maghsoudi wederom op een buitengewoon sensationele manier zijn achtste collectie getoond aan de pers, BN’ers en modeliefhebbers. De gasten waren zeer onder de indruk van deze waanzinnige show, vocaal begeleid door zanger Pepijn Spijkerman  wiens zwoele klanken de romantische setting van deze collectie benadrukte.

De fashionshow werd geopend met een kobaltblauwe japon met een subtiel kanten detail en een hoog royaltygehalte. Na in totaal 38 verschillende couture stukken sloot de modeontwerper zijn show af met een fenomenale gouden jurk, bezaaid met handgemaakte bloemen.

De damescollectie heeft een romantische en elegante uitstraling met een koninklijk randje. De verbluffend mooie japonnen met lange sleep zijn op zijn minst indrukwekkend te noemen. Het gebruik van luxe, zachte stoffen in combinatie met bont en stenen en de handgemaakte details maken de collectie uitmuntend. De chique jassen met opvallende karakteristieke lijnen zijn tevens noemenswaardig. De transparante broekrokken zijn versierd met handgeschilderde vogels, als romantisch symbool voor vrijheid. De handgeschilderde vogels worden doorgevoerd in de herencollectie en ondersteunen de rebelse inktspatten op de andere stukken.

De herencollectie kenmerkt zich als ‘preppy cool’ en romantisch met strakke, vernieuwende lijnen. Bijzonder is de unieke witte, kanten jas gecombineerd met leer en een antiek gouden detail en ritssluiting op de rug. De innovatieve gedachte hierachter is dat de man dit keer de hulp van de vrouw nodig heeft om de rits te sluiten. Deze collectie laat een hele andere en elegante kant van Sepehr zien, die vooral bekend staat om zijn extravagante ontwerpen. De show werd met een staande ovatie en daverend applaus uit de zaal ontvangen.

Reacties

Frans Molenaar (couturier): “Sepehr heeft wederom laten zien wat voor een groots talent hij is. Hij heeft mij aangenaam verrast met deze collectie. Het complementeert de vrouw en man. Bijzonder en draagbaar. En wat ik erg belangrijk vind: de kwaliteit en originaliteit spat er van af. Een schot in de roos, wat mij betreft.”

Roland Kahn (eigenaar Cool Cat & Sapph): “Elke keer verrast Sepehr mij. De collectie is origineel ontworpen en mooi samengebracht. De lijnen, de pasvorm, de handgemaakte details, wauw! Hij heeft zich daadwerkelijk overtroffen. En het feit dat hij het aandurft om een plussize vrouw op de catwalk neer te zetten met zijn visie daarachter, verdient mijn respect. Chapeau Sepehr!”

Euvgenia Parakhina (professioneel danseres en jurylid SYTYCD): “De collectie was fantastisch en bijzonder. Ik vond het erg vrouwelijk en de herencollectie heel erg mooi.”

Primeur

Tijdens deze spectaculaire fashion show liep beauty blogger Mascha Feoktistova (www.beautygloss.nl) als model mee in de show. Het is de eerste keer dat een blogger meeloopt en daarbij ook de eerste keer een plussize vrouw. “Als beste blogger van Nederland is Mascha een groot voorbeeld voor veel (jonge) vrouwen. Ze is een prachtvrouw en verdient het om te schitteren op de catwalk. Ik vind dat elke vrouw het verdient om zich mooi en ‘like a million bucks’ te voelen ongeacht haar confectiemaat. Ik wil een taboe doorbreken en dat probeer ik hiermee te bereiken”, aldus de trotse ontwerper.