SEPEHR MAGHSOUDI

urge

Inspiration

Urge is about…

…answering the inner call to create, a drive I can’t escape from;

…living the life of an artist: sacrifice rather than compromise;

…continuing this incredible journey, pushing boundaries, to bring my visions to life and realise my dreams.

**

Op 9 december 2017 presenteerde Sepehr Maghsoudi in Amsterdam zijn 17e collectie “URGE” tijdens de drukstbezochte Masters of LXRY ooit.

Sepehr: “Creëren is mijn roeping. Gehoor geven aan die innerlijke stem is niet de makkelijkste weg. Maar wel een die mij steeds een stap verder brengt bij het realiseren van mijn dromen. Ik zie het als een voorrecht om de wereld met mijn creaties te mogen verrijken.”

De show werd op verrassende wijze geopend door “De Dansonderneming” in een choreografie van Nanska van de Laar. De kostuums van de dansers werden door Maghsoudi ontworpen, als onderdeel van zijn nieuwste collectie. Sepehr: “Nanska is al 10 jaar een dierbare vriendin, we herkennen elkaars visie als kunstenaar en wilden onze krachten verenigen.”

Aansluitend volgde de catwalkshow in een fraaie opbouw van donkere naar meer uitbundige kleuren. De modellen, evenals de dansers, met rood geschminkte voorhoofden, een sterk beeld. De collectie (7 heren- en 14 damessets) ademt de kenmerkende Maghsoudi stijl, met als signature designs vele prachtige jassen. Designs van wollen geruite stoffen in welhaast Engelse snit krijgen een moderne twist door toevoeging van vernuftig uitgevoerde details. Gladde kunststoffen naast harige texturen, fel oranje, rood, fuchsia en turkoois naast zachte pastels, dunne fluffy breisels naast 3D breiwerk met dikke kabels.

Speciaal voor Masters of LXRY lanceerde Sepehr Maghsoudi zijn Dress for Charity, waarmee hij in beweging komt voor de Johan Cruyff Foundation. Bestel nu jouw jurk om straks te stralen tijdens de feestdagen en mee te helpen om kinderen in beweging te krijgen. De Dress for Charity is in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar – evenals de nieuwe collectie ‘Urge’ via de webshop.