SEPEHR MAGHSOUDI

revenge of darkness

The inspiration for this collection was one of Sepehr’s Persian childhood memories: “when I was 9 I had a 3 chickens one yellow one green and one pink. One died of natural causes, one died of eating a mega ant and my favorite one was eaten by a crow. This collection is my revenge on that crow.”

Invloed van Alfred Hitchcock in de modewereld.

Ik haal mijn inspiratie uit zijn films zoals bijvoorbeeld ‘The Birds’ en ‘Psycho’.

Maar de grootste inspiratie haal ik uit het dier de kraai. Zij stralen een bepaalde duisternis uit die ook terugkomt in een aantal films. Daarnaast staat de kraai bekend om zijn duisternis. Mijn concept is dan ook een combinatie van het gevecht tussen de duisternis en de schoonheid.

Mood

De schoonheid rent weg en wil vluchten, maar het kwaad omhelst en bevlekt haar.

Een duistere wereld, een angstig bestaan, je bent nergens veilig, een aanval kan overal vandaan komen. Je wilt wegrennen maar je zit vast. Constructieve elementen en scherpe lijnen maken onze samenleving kil en koud. De duisternis zal uiteindelijk alles overnemen. Ons lichaam wordt dan ook steeds meer hiertoe aangepast. Je wordt als het ware door het duister zelf opgeslokt.

De film ‘The Bird’ van ‘Alfred Hichcock’ is de inspiratie geweest voor mijncollectie.

De kraaien en de duisternis die ze uitstralen is de hoofdinspiratie geworden.

Een combinatie van gevecht tussen duisternis en de schoonheid.

Een duistere wereld.  Een angstig bestaan.  Je bent nergens veilig.

Een aanval vanuit elke hoek van straat.

Constructieve elementen en scherpe lijnen maken onze samenleving kil en koud.

De duisternis zal uiteindelijk alles overnemen.

Het gevoel van angst is in verschillende manieren in mijn outfits verwerkt.

Ik heb gebruik gemaakt van takken zonder bladen die een duistere uitstraling hebben, ook zijn er hier en daar kraaien die op de takken voor spanning zorgen.

Hiervan heb ik een print ontworpen die bij ieder kledingstuk weer terug komt, heb ook leer bedrukt en daarmee de schoenen bekleed.

De reden daarvoor was omdat Hitchcock veel gebruik maakt van schaduwspel in zijn films, ik zie de takken als symbool van wortels die dan aan een persoon zijn lichaam vast krampen.

In mijn outfits komen veel kragen voor. De reden hiervoor is dat ze te bescherming bieden op het moment dat de kraaien je aanvallen en je je gezicht moet beschermen.

Het gebruik van hoge kragen of volumineuze zijde plooien om je nek moet een soort beschermlaag voor je gezicht zijn.

Mijn collectie heeft invloeden van couture, via de couture komt de macht, glamour en vrouwelijkheid terug in Alfred Hitchcock films.