SEPEHR MAGHSOUDI

my dark passenger

Inspiration

“To find the balance between the masculinity when the aura has been soiled by fear”, aldus  designer Maghsoudi.

**

Modeontwerper Sepehr Maghsoudi beet vorige week vrijdag het spits af van het komende fashion seizoen. Hij showde in het karakteristieke Art’Otel in Amsterdam zijn 10de collectie genaamd ‘My Dark Passenger’. De exclusieve show was alleen voor bloggers, BN’ers, buyers, journalisten, fotografen en trendwatchers.

De titel zegt veel over de couture collectie voor dames en heren. In ‘My Dark Passenger’ zijn donkere kleuren gebruikt, dat resulteerde in meer expressie in de kledingstukken. De collectie was verbluffend, bestond uit zijde, wol, bont en Japans kant. De couture stukken waren vol geborduurd met metalen stenen, wat zorgde voor een extravagante uitstraling. Maghsoudi showde ook draagbare couture stukken, zoals een prachtige zijden jurkjes met kant. Dit geeft een nieuwe dimensie aan de couture stukken.

De show was spannend en verrassend. De mannelijke modellen droegen donkere ontwerpen met een krachtige en tegelijkertijd beangstigende uitstraling. De collectie bestond uit geconstrueerde en gelijnde jassen, kledingstukken met een strak lijnspel en verschillende lengtes. Dit maakte de mannencollectie revolutionair.

De styling maakte het plaatje compleet. De modellen liepen met hakbijlen door de zaal, de bovenkant van het haar zwart, de zijkant wit. Witte gezichten met donkeromrande ogen. De collectie en styling zorgden voor een origineel geheel.

De vrouwencollectie was sterk maar ook teder. Een deel van de vrouwelijke modellen had sierlijke jurken aan en het haar opgestoken. Zoals een zwierige cocktailjurk gedekt met metalen steentjes. Dat leverde een charmant, romantisch en tegelijkertijd duister plaatje op. Het andere deel van de vrouwelijke modellen droeg strakke, met een knipoog naar het klassieke, couture stukken. Deze stukken worden getypeerd door de zakelijke, maar toch vrouwelijke vormen.

Bij de vrouwen werden er meerdere kleuren gebruikt, zo had een model een lange zijde jurk aan met lange pof mouwen afgewisseld met Japans kant bij randen. Hierdoor kwam de essentie van de vrouwenkleding beter over. In de vrouwencollectie zag je een verschil tussen de fijne, elegante jurken en de gelijnde jassen.

Eén van de topstukken van de avond was de jurk met vele vierkante zijde stukken. Deze cocktailjurk zwierde tijdens het lopen en liet daardoor kleine stukken van het lichaam zien. Dit zorgde voor extra spanning en sensatie bij de jurk.