SEPEHR MAGHSOUDI

intense existence

In 2011 opende Sepehr de Amsterdam Fashion Week met zijn eigen show ‘Intense Existence’ in Kasteel de Hooge Vuursche – een megaspektakel.

Sepehr Maghsoudi opende op donderdagavond 20 januari het nieuwe modeseizoen met een wervelende modeshow in Kasteel Hooge Vuursche, in Soest. De autumn/winter collectie heet ‘Intense Existence’, intens leven en het maximale eruit halen. De collectie is gebaseerd op de vos. Een symbool voor luxe, mysterie en power. Het type vrouw waar Sepehr voor ontwerpt. Een dame die geen genoegen neemt met minder dan dat.

Sepehr toonde in zijn collectie een enorme veelzijdigheid. Sierlijke jurken van zijde, een klassiek mantelpakje, meerdere prachtige jassen en enkele opvallende items zoals de paarse jurk van gewassen zijde met een fuchsiakleurige applicatie van opgeperste zijde. Het vele werk dat Sepehr en zijn team in de collectie hebben gestoken, is daaraan duidelijk af te zien.

De auberginekleurige jurk van gewassen zijde en bloemen van organza, gedragen door de winnares van Benelux Next Topmodel Rosalinde Kikstra, heeft ongeveer 250 uur aan handwerk gekost. Naast Kikstra liepen ook andere bekende Nederlandse modellen mee in de show. Renee Trompert, derde in de wedstrijd die Kikstra won, liep in een adembenemende felrode jurk van zijde.

Eén van de vele verrassingen van de avond was de aanwezigheid van Euvgenia Parakhina, jurylid van So You Think You Can Dance, op de catwalk in een adembenemend zwart mantelpakje. Tweede verrassing was de aanwezigheid van Daniëlle van Aalderen, bekend als de vriendin van Lange Frans, gekleed in een broekpak met paars/blauwe plooien van zijde.

Jassen zijn nog steeds een van de sterkste punten van de ontwerper. Zo liet Sepehr een trenchcoat zien met losse delen er overheen om de jas op verschillende manier te kunnen dragen. Daarnaast een long coat met moderne schnit van klassieke stof, met lange revers voor een moderne uitstraling. Kim Feenstra, winnares van Hollands Next Topmodel, toonde als afsluiter een elegante goudkleurige zijden jurk met ruim tweehonderd bloemen er op.

Tijdens de finale en het moment waarop Sepehr het applaus in ontvangst nam, verscheen ook Daniëlle ten tonele. Twee dozen met rozen openden zich,  waarna het model met een neppistool begon rond te schieten, onder de klanken van Stevie Wonder’s Isn’t She Lovely. Een geweldig verrassende climax, en een bewijs van zelfspot. Sepehr overtreft zichzelf met ‘Intense Existence’. Een veelzijdige, kleurrijke collectie waarin zijn handtekening duidelijk te zien is.