SEPEHR MAGHSOUDI

father & son

FATHER & SON

Bahram X Sepehr

MAGHSOUDI

A loving tribute

Looking at my father, I see images from the past:

him, busy in his Persian studio,

skillfully creating many beautiful designs.

My father, the life artist

who pushed the boundaries of his dreams

to give his children a future in freedom.

As a result my dreams could take wings,

taking me to so many beautiful experiences.

Looking in the mirror I see his image

telling me: the future is here and now!

Love, respect, pride and gratefulness,

interwoven as a loving embrace

in this sparkling “Father & Son” collection,

making every woman shine.

NHD Newspaper review.

Show Vader en zoon Maghsoudi presenteren gezamenlijke collectie.

Creaties Father & Son zijn een ode aan de vrouw.

Verfijnd, bescheiden maar bijzonder stijlvol. Zo zou je de nieuwe collectie Father & Son van Sepehr en Bahram Maghsoudi kunnen omschrijven.

De collectie, die afgelopen weekend een podium kreeg in de Hoornse Mariakapel, is minder uitgesproken dan de eerdere creaties van Sepehr. In Father & Son komt dan ook duidelijk het ingetogen karakter van Bahram naar voren. De Hoornse designer had al jaren de wens om samen met zijn vader Bahram een collectie te ontwerpen.

In zijn geboorteland Iran werkte Bahram als ontwerper voor herenmode, maar nadat het gezin naar Nederland was gevlucht – Sepehr was toen 12 jaar – is hij aannemer geworden. „Ik herinner me nog wel van vroeger dat hij de mooiste kledingstukken maakte en ik heb aan hem te danken dat ik mij hier heb kunnen ontwikkelen tot ontwerper.

Hij heeft zijn droom nagejaagd om zijn kinderen een toekomst te kunnen bieden en in vrijheid te kunnen leven en werken. Ik ben ook heel trots op hem dat hij hier ook succesvol is geworden als aannemer.” Om ook de droom van Sepehr waar te maken, pakte Bahram zijn oude vak weer op. De creaties van vader en zoon bewijzen dat hij het gevoel voor ontwerpen nog niet is verleerd. Duidelijk is ook waar Sepehr zijn oog voor detail en gevoel voor vakmanschap vandaan heeft. De ontwerpen zijn misschien minder sculpturaal, maar wel volwassen, geraffineerd en ontzettend vrouwelijk. Daar draagt ook het materiaal aan bij zoals veel kant, zijde en glitterstof. Die zorgen er samen met de strakke belijning voor dat het vrouwelijk silhouet extra geaccentueerd wordt.

Op de catwalk komen prachtige jurken voorbij die niet misstaan op de rode loper. Betoverend Het was ook de bedoeling van vader en zoon om de vrouw te eren met hun eerste gezamenlijke collectie en daarin zijn ze geslaagd. Het topstuk, gepresenteerd door de Hoornse Britt Haring, is ronduit betoverend en verraadt door de schoonheid ervan de vele uren werk die vader en zoon in hun eerste gezamenlijke collectie hebben gestoken. Voor herhaling vatbaar.

Nanska van de Laar