Sepehr’s journey goes on – he’s going for gold

Prize-winning documentary

Gouden eeuw als bron van inspiratie

Toen bekend werd dat Hoorn dit jaar in het teken van de Gouden Eeuw staat, kreeg mode ontwerper Sepehr Maghsoudi direct een idee. De gouden eeuw loopt letterlijk als een rode draad door zijn carrière. In 2008 won hij de prestigieuze Edgar Vos coutureprijs met zijn eerste collectie, geïnspireerd op … de Gouden Eeuw! Na deze droomstart zette hij vele andere bijzondere collecties op zijn naam. Nu is het moment daar voor een nieuwe ‘gouden’ collectie.

Hoorn is zijn stad, en daar is hij trots op

Utrecht had Jan Taminiau, Rotterdam had Viktor&Rolf, Hoorn heeft Sepehr Maghsoudi. In 2019, het Jaar van de Gouden Eeuw, zal hij Hoorn op de kaart zetten met een bijzondere collectie hedendaags Dutch design, geïnspireerd op de Gouden Eeuw. Naast de verhaallijn over de rijke geschiedenis, oude meesters en monumenten van onze historische binnenstad, geeft hij Hoorn een sterke troef in handen. Een publiekstrekker die internationale aandacht genereert. Zoals burgemeester Nieuwenburg terecht opmerkte: ‘In Hoorn zijn we er trots op dat we een internationaal gevierd modetalent als Sepehr in ons midden hebben.’ Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat Sepehr deze “Gouden” collectie later ook in het buitenland presenteert, waarmee hij samen met zijn team Hoorn internationaal in de kijker speelt.

fotografie: RvHfoto

Als een route door de historische binnenstad

“Omdat het me aan het hart gaat dat er nogal wat winkeletalages in onze mooie historische binnenstad leeg staan, is het doel om de collectie hier een podium te geven.” Een wandelroute voert het publiek niet alleen langs de etalages waarin de designs staan opgesteld maar ook naar de plekken in “Hoorn, stad van de Gouden Eeuw” die Sepehr inspireerden voor zijn collectie. Verdeeld over diverse leegstaande etalages in de stad zal de collectie zo voor iedereen, inwoners en toeristen, te bewonderen zijn. Een bijzondere verfraaiing van het stadsbeeld, dat zeker in dit Jaar van de Gouden Eeuw, voor menigeen een extra reden zal zijn om een bezoek aan Hoorn te brengen.

Winkeletalages en hulp nodig

Het is de bedoeling om iedereen te betrekken bij het maken van deze speciale collectie. Ik wil graag een super team creëren dat ik begeleid in het atelier bij het werken aan de designs voor de “Gouden”collectie. Het lijkt mij geweldig om deze collectie samen met de stad te maken net zoals eerder bij het project “Sepehr’s Ode aan Hoorn”. Wil je meehelpen? Ben je winkelier of eigenaar van een pand? Meld je aan!