13

From the Persian Empire,

Wandering through dense forests,

Climbing high mountains,

Crossing wild rivers,

Arises in spirited collections,

Visions from a dream,

Following fortuity in 13

Sepehr Magshoudi 

Water staat voor het gevoel, de onbewuste diepten in onszelf.

Sepehr Magshoudi laat zich leiden door zijn visioen over de wereld zoals die kan worden beleefd en gevoeld. Vluchtend, zoekend, trotserend, uitdroging, angst en onzekerheid, alle dimensies van de krachten die mensen op hun reis naar een beter bestaan trotseren.

13 staat met deze collectie absoluut voor het lot, het onvoorspelbare, het geluk. De collectie  raakt alles, is confronterend, verontrustend en hoopgevend tegelijk.

“Water staat voor het gevoel, de onbewuste diepten in onszelf.”

De ontwerper nam ons afgelopen woensdag vanuit het Amsterdamse ‘Wilde Westen’ mee op een reis door zijn visioenen over hoe men de wereld kan beleven. Daar waar de een vlucht – vooral voor zichzelf –, de ander zoekt naar antwoorden, en een derde angst dan wel onzekerheid ervaart, zijn we in feite allemaal op zoek naar een gelukkige maar vooral veilige toekomst, een plek waar pijn, verdriet en hoop elkaar tegemoet komen.

Het resultaat van Sepehrs visie was een collectie die aanzette tot nadenken. Met herkenbare referenties naar de verschillende elementen – water, aarde, zee en lucht – werd een ieders blik gevangen door een fascinerend samenspel van stof, droogte, klanken van de zee, kalmte, wol, metaal en klei.

“Dromen zijn het begin van werkelijkheid. De toekomst wordt gemaakt door die toekomst te zien en door erop af te stemmen. In principe is alles mogelijk.”

‘fashion-lifestyle’

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article27718078.ece/De-monumentale-beeldhouwmode-van-Sepehr-Maghsoudi

AMSTERDAM – De Hoornse ontwerper Sepehr Maghsoudi presenteerde in het Amsterdamse Wilde Westen zijn dertiende collectie ’13’.

Met zijn nieuwste scheppingen, gekenmerkt door zijn sculpturale vormentaal, keert de modekunstenaar terug naar zijn roots. Geen draagbare collectie dit keer, maar constructieve creaties of eerder monumentale ontwerpen die ontzag inboezemen.

Natuurlijke materialen als wol en klei combineert hij met metaal, waardoor een fraai contrast ontstaat tussen zacht en hard en tussen ronde en hoekige vormen. Zijn creaties ogen als gebeeldhouwde composities waarmee Sepehr bewijst dat hij zichzelf blijft ontwikkelen als kunstenaar.

Het maakt ook meteen weer nieuwsgierig naar zijn volgende stap, want die zal hij zonder twijfel gaan zetten.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article27718078.ece/De-monumentale-beeldhouwmode-van-Sepehr-Maghsoudi

‘NHD Newspaper’

Het vakkundig ontwerpen van kleding zit de hele familie van Sepehr in het bloed. 

AMSTERDAM – Iedereen kijkt zijn ogen uit in de zaal van Restaurant Het Wilde Westen. Wie heeft Sepehr Maghsoudi meegebracht voor zijn nieuwe show 2016? Een vreemde stille serie witte gedaantes bewegen zich door de ruimte. De zaal weet niet wat hiervan moet worden gedacht. Is het bedreigend en traumatisch of juist niet. Want… wie zijn Zij? De zaal is muisstil… Zijn Zij die daar verschijnen gevaarlijk? Alweer een witte gedaante. Een grote batterij fotografen en filmers achter in de zaal klikken en flitsen er op los. “Dit is geen modecollectie maar een kunstcollectie,”wordt er gefluisterd.

Er verschijnen grote stille witte bodybuilder-figuren die een transparant tasje dragen waarin een goudvis zwemt. En er komen hooghartige witte queens voorbij. Is ons onderbewuste al die overdaad van kleur en stijl van de laatste jaren vol modeweken in allerlei steden en landen alle ophef en glamour beu en wordt het nu de hoogste tijd voor kleurloze stiltes? Of zijn dit geheime indringers uit een andere dimensie? Niemand weet het maar iedereen is zeer geboeid tot het einde toe.

“Uiteindelijk komen alle witte zwijgende gedaantes met hun grote tovenaar bijeen in een finale waarbij door het publiek geanimeerd en druk wordt geapplaudisseerd. Hoe vonden jullie het? vraag ik na afloop aan de bezoeksters die naast mij zaten. “Eh… ja… Heel apart. Nog nooit zoiets eerder gezien. Toch wel heel blij dat we geweest zijn.”

‘Couture krant’

Aan de making of… van een grote modeshow gaat heel wat vooraf. Bij het zien van de presentatie van Sepehr Maghsoudi die altijd met een heel ongewoon concept de interesse van een jong en koopgraag publiek probeert te veroveren raak je onwillekeurig benieuwd naar wat daar achter zit … In een roerig tijdperk met volop maatschappelijke veranderingen die iedereen raken en waarin veel mensen zich vragen stellen over onveiligheid lanceert Sepehr Maghsoudi een serie van vreemde witte gedaantes. Uit zijn sprookjesland komen nu eens niet de bekende glad gepolitoerde modeprinsesjes en hanige keurig gepolijste modemannetjes maar enge zwijgende witte gedaantes. Chic of niet maar … Daar zit een concept én een crew achter. Wat probeert de modekunstenaar die in iedere echte couturier zorgt voor een buitengewone presentatie ons te zeggen?     ‘Couture krant’

 

http://fashion-lifestyle.tv/water-de-onbewuste-diepten-in-onszelf-sepehr-maghsoudi-13/

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article27718078.ece/De-monumentale-beeldhouwmode-van-Sepehr-Maghsoudi

http://www.couturekrant.nl/couture-shows/3458-sepehr-maghsoudi-en-de-shockerend-witte-modeprofielen.html

http://www.couturekrant.nl/couture-shows/3462-sepher-maghsoudi-enge-witte-man-met-goudvis.html

Special thanks to

Bobbery Amsterdam, Hair Point, Lammy Yarns B.V.  ,Mediq Medeco, Project Direct, Van Vliet Printing, Deep Space, World 2 You,MOMA &CO AmsterdamWilde Westen, Coby van tol, favourite models, FIC Model Mngmt, and of course my great team.

Sepehr, Maghsoudi, Fashion, Coutre, Design, Designer