Sepehr, Maghsoudi, Fashion, Coutre, Design, Designer

Premiere 10e couture collectie Sepehr Magshoudi tijdens Amsterdam Fashion Week Down Town

Save The Date for Sepehr Maghsoudi 10th Couture collectie. Show

Amsterdam, dinsdag 07 januari 2014 – Ontwerper Sepehr Magshoudi showt op 17 januari aanstaande de Amsterdam Fashion Week down town met een zéér exclusieve, overweldigende modeshow voor een select publiek van fashionista’s, buyers, journalisten en trendwatchers. De veelzijdige ontwerper behaalde de afgelopen jaren zowel nationaal als international mijlpaal na mijlpaal en is zeer verheugd dat hij zijn (alweer tiende!) couture collectie gaat shown.

Inspiratie

Magshoudi werd in aanloop naar deze collectie geïnspireerd door een persoonlijke ervaring uit zijn jeugd. Toen hij jaren geleden door het bos struinde met vrienden werden zij achtervolgt door een groep wilde honden. De angst die hij toen voelde ging gepaard met een gevoel van verzet maar toch ook willen bekeren, maar de angst overwon. Hierop baseerde de ontwerper zijn nieuwe collectie’ “Deze vertelt in feite het verhaal over het aura dat bevlekt raakt door angst en het zoeken van de balans tussen deze emotie en je eigen mannelijkheid”, aldus een bevlogen Magshoudi

Een volgende stap

Met de collectie zet Magshoudi een volgende stap in zijn carrière geeft hij een actueel beeld van de ontwikkeling van de huidige haute couture en zijn invloed daarop. Zijn ontwerpen flirten zoals altijd met de schone kunsten en de huidige tijdsgeest. Een aantal stuks uit deze collectie zijn ready to wear zodat vrouwen die interesse hebben de kleding direct kunnen aanschaffen. De  kopstukken uit deze collectie bestaan uit handgeborduurde jurken en met een bijzonder oog voor detail. Het werk van Magshoudi kenmerkt zich door de opzienbarende en vooruitstrevende visie die zich niet laat vangen door een hokjesgeest. Magshoudi denkt volledig zónder de zogeheten traditionele ’box’ en veroorlooft zich als ontwerper en ongekende eigenheid die een minstens zo eigenzinnig maar toch zeer breed publiek aanspreekt.

De show

De collectie van Magshoudi  wordt getoond in de galerij van Art’otel Amsterdam aan de Prins Hendrikkade 33, 1012 TM Amsterdam. Het is de eerste show van de jaarlijkse Amsterdam Fashion Week. De aanvang is 19:00 uur, showtime om 20:00 uur. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Na afloop vindt vanaf 20:30 een groots opgezette afterparty plaats mede mogelijk gemaakt door Jewellery By LouLou en Hairpoint haarcreaties.

Dineren?

Art’otel biedt voor deze unieke opening een bijzonder menu aan vooraf aan de show (vanaf 17:30 uur). Reserveren hiervoor kan via reservations@5and33.nl

Over Sepehr Magshoudi

Magshoudi deed ooit mee aan Project Runway. Hij ontwierp couture voor grote namen, zoals Prinses Maxima, Tyra Banks, Armin van Buuren en Eva Simons. Ook kreeg Magshoudi als 1 van de weinigen een stevige voet aan grond in televisieland. Zo ontwierp hij voor My Super Sweet Sixteen, een MTV tv programma bekeken in 49 landen door 150 miljoen mensen en zette hij zijn ontwerperstalent in voor de tv show The Face van RTL5, waarvoor hij de kleding voor ontwierp. Verder ontwierp Magshoudi een collectie voor de nummer 1 dance game ‘Just Dance Ubisoft’.

Magshoudi  won tweemaal de Edgar Vos Couture Prijs en werd in 2012 Fashion Designer van het jaar. Vogue Italy, Elle, Esquire, Razor Red en Zink Magazine zijn enkele voorbeelden van tijdschriften waar ontwerpen van Sepehr in te zien zijn. Momenteel word de couture van Sepehr Magshoudi tentoongesteld in het in Westfries Museum. De stukken zijn te zien tot en met 2 maart 2014.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.