embrace

Tijdens de show van Sepehr Maghsoudi waan je je soms even in een aflevering van Star Wars met Luke en de vreselijke

Tijdens de show van Sepehr Maghsoudi waan je je soms even in een aflevering van Star Wars met Luke en de vreselijke Vader in de scéne: “Come over to the Dark Site…” Dat heeft te maken met het heftige thema van de show. `Embrace your darkness…´

Sepehr, oorspronkelijk afkomstig uit Iran, komt uit een familie waar veel mensen al professioneel met mode bezig zijn. Zijn vader die ook op de show te gast is had al een eigen designerlijn. Hij ziet er ook perfect gekleed uit. Er is talent genoeg in deze familie.

Sepehr Maghsoudi heeft mede door zijn bijzondere achtergrond na een intensieve studie en stage een verhalende couturestijl kunnen ontwikkelen waarin het entertainende karakter van teruggrijpen op een sprookjescultuur samengaat met de creatie van een aantal onmiskenbaar mooie couturestukken. Zijn shows zetten altijd sprookjesachtige figuren neer. Ook angstaanjagende heksen. Deze keer heeft hij als motto voor zijn coutureshow wel een heel duister thema aangesproken. Dat is de bedriegelijke afgrond die wij benaderen in de lege genotscultuur als wij op het oppervlakkige voorstel ingaan om ons te verliezen in onze eigen duistere kanten.

Het thema van zijn show `Embrace your darkness…´is een gedachtenloos advies van de onwetenden die totaal niet begrijpen waar ze mee te maken krijgen. De show van Sepehr Maghsoudi is een spiegel met een waarschuwing waarin gemaskerden in mooie jurken en jassen trots en geìsoleerd van de wereld voorbij flaneren. Wie zijn deze prachtige wezens in hun eenzaamheid?

Wat heb je er aan om op die kille manier je omgeving en iedereen de loef af te steken? Het glad weggetrokken haar van de vrouwen toont een strak profiel met een hoger punt op de kruin van waaruit een lange vlecht tot de grond reikt. Mooi gevonden als een typerend detail uit een sprookjessfeer. (Het lange haar van de prinses om uit de toren te kunnen klimmen!)

De lange superslanke modellen imponeren in hun korte zwarte speelpakjes of een topje met een sleep. Het pakje en ook de zwarte gezichtsmaskers van `zich zogenaamd in hun donkere kant hullende´modellen zijn met mooie brede strikken van zwart lint versierd. Eén van de onvergetelijk mooie stukken is een robijnrode brede lange rok met sleep bestaande uit verschillende lagen. Maar er zijn veel van deze vondsten op niveau te zien.

Het doorzien van de illusie van de donkere spiegel komt terug in de strikken en molentjes waarmee de modellen voorbij het publiek flaneren. Zo showt één van de modellen een pakje vol draaiende molentjes en dat is niet zo aanbevelenswaardig maar het mooie model Shanice Beerenpoot zet de verdwaasde schoonheid lopend met molentjes knap neer. Zij is overigens ook te zien in een documentaire over de couturier die het publiek na de show kan bekijken.
In deze show wordt eveneens veel mannenmode getoond. Mooie mannen komen met a-symetrisch gemaakte lekker draagbare jassen voorbij. De look is goed. Je moet iemand zijn die stoer wil zijn maar ook karakter wil uitstralen voor de mannenmode van Sepehr. Jassen met mooie kragen en opvallende knoopsluitingen, vlotte mannenbroeken gedragen met stoere laarzen en mooie shirts.

NHD1

NHD2

Hier toont zich een modeontwerper die zijn publiek doorgrondt. En terwijl hij het publiek doorziet laat hij ons ook weten via deze show hoe hij daarover denkt.