‘Alles voor de mode’

Op naar de top
Sepehr Maghsoudi: ‘Alles voor de mode’
HOORN – Dat Sepehr Maghsoudi de mode inging verbaasde niemand. Hij komt uit een familie waarin mode erg belangrijk is. Zijn vader had een eigen kledinglijn en veel van zijn ooms en tantes werken in het vak. Zijn jeugd bracht hij voor een groot deel door in het atelier van zijn vader. Dat hij talent bleek te hebben was ook geen verrassing; als hij iets doet, dan doet hij het ook goed. De jonge ontwerper is uitgegroeid tot een van de meest spraakmakende jonge designers van dit moment.
De 29-jarige Sepehr woonde tot zijn twaalfde in Iran. Daarna heeft hij op verschillende plaatsen in Nederland gewoond om uiteindelijk neer te strijken in Hoorn. “Ik vind het hier fijn, rustgevend en prettig wonen. Ik ben al verschillende keren weggegaan uit Hoorn, maar ik blijf hier terugkomen”, vertelt Sepehr. Na zijn opleiding architectuur begon de mode steeds meer te kriebelen, hij besloot te proberen bij het AMFI (Amsterdam Fashion Institute) binnen te komen. Na een strenge selectie kon zijn modecarrière beginnen.

Opleiding
“Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens mijn opleiding. Ik leerde alle basisstappen en werd gestimuleerd om het beste uit mijzelf te halen.” Sepehr blonk al snel uit door zijn creaties. Toen de zes beste designers van het AMFI werden geselecteerd om hun kunstzinnige designs tentoon te stellen in een galerie in Amsterdam, zat hij daarbij. Ook werd hij tijdens zijn studie al gevraagd om voor veertien BN-ers creaties te maken voor een grote show. In het tweede jaar liep hij stage bij Talpa serie ‘Lotte’ en bij designer Alexander van Slobbe. Door deze Nederlandse ontwerper komt hij terecht in het hoge, luxe segment in de mode. Zijn derde stage liep hij bij designer Jeroen van Tuyl. “Hier kreeg ik de kans om daadwerkelijk mee te werken aan de collectie. Dit was een geweldige stage. Ik heb geholpen met ontwerpen en proefmodellen maken en leerde ontzettend veel. Ik heb zo veel respect voor hem. Hij ontwikkelt de hele showcollectie zelf in zijn studio!”

Carrière

De carrière van de jonge designer zit in een stroomversnelling. Sinds zijn deelname aan het RTL-programma Project Catwalk wordt hij overspoeld met aanvragen. Hij ontving de Fashion Ambassador Award, woonde een half jaar in Parijs, opende de show 140 jaar Bijenkorf en werkt als stylist mee aan artikelen voor Elle en Esquire. Hij won tweemaal de Edgar Vos coutureprijs, ontwierp voor prinses Maxima en dj Armin van Buren en hij heeft al een aantal shows gehad op de Amsterdam International Fashion Week (AIFW). Zijn collectie ‘adolescere’ die hij tijdens AIFW presenteerde werd beschreven als sprookjesachtig en dé aangename verassing van AIFW. In 2011 opende hij de Fashion Week met zijn eigen show ‘Intense Existence’. Dit was een mega spektakel waar veel media-aandacht voor was. Sepehrs internationale doorbraak kwam begin dit jaar op MTV. In het programma ‘My Super Sweet Sixtheen Worldclass’ ontwierp hij voor de jarige Medy en haar vriendinnen de partydresses. Dit werd uitgezonden in 49 landen met 150 miljoen kijkers. Dit is slechts een greep uit het werk van de sympathieke ontwerper.

Ambities

Naast een couture lijn heeft Sepehr ook een ready-to-wear lijn die onder andere verkrijgbaar is in zijn salon in Hoorn aan Nieuwstraat 10. Uiteindelijk hoopt Sepehr over tien jaar een veelzijdig modemerk te hebben met kleding voor zowel vrouwen, als voor mannen en kinderen. Hij hoopt meer internationale aanbiedingen te ontvangen zodat hij zich op dit tempo kan blijven ontwikkelen. Sepehr is onlangs gevraagd lessen te geven als gastdocent over mode en design aan zowel jongeren als ouderen in samenwerking met de Blauwe Schuit.

Momenteel werkt Sepehr aan zijn collectie voor de Fashion Week Digital, waarbij hij een show heeft naast alle andere grote ontwerpers over de hele wereld. Op de website www.fashionweekdigital.com kunnen fashionlovers de show front row thuis bekijken. De Fashion Week Digital wordt dit jaar voor de eerste keer gehouden en houdt de gemoederen nu al bezig. Eind augustus is de show wereldwijd te zien op internet en in alle grote warenhuizen over de hele wereld. 25 augustus is de wereldpremière bij Pathe Tuschinski.

Kijk voor meer informatie op de website van Sepehr: www.sepehrmaghsoudi.com of kom langs in zijn salon in Hoorn aan Nieuwstraat 10.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seventeen + 6 =